Maurice Kleinpenning

 “Cijfers zijn een resultante en meteen de basis om op verder te bouwen”.

Een simpele zin die je laat terugkijken maar bovenal vooruit kijken!
Ik ben Maurice Kleinpenning, opgeleid aan Nyenrode als bedrijfseconoom / controller met ervaringen als boekhouder, financial / business controller en adviseur. In alles wat ik gedaan heb en nog steeds doe ga ik uit van een goede basis. Zonder een juiste, volledige en tijdige administratie is het niet mogelijk om betrouwbare cijfers op te leveren en hiermee niet mogelijk om op een accurate en gedegen wijze te analyseren, bij te sturen en te verantwoorden. Processen buiten een organisatie zijn te beoordelen en op risico in te schatten maar vallen vaak buiten de eigen invloed sfeer. Processen binnen de organisatie daarentegen zijn zeer zeker beïnvloedbaar, gelukkig maar! En dan komt mijn passie naar boven: het beïnvloeden van de interne processen om te komen tot een maximale inzet van mensen en middelen en zo te streven naar de meest optimale uitkomst. Deze uitkomst kan trouwens heel divers zijn: financieel maar ook zeker niet-financieel.  

werken aan een financiële basis

Hetgeen mij de meeste energie geeft is eerst te werken aan die solide basis: de boekhouding moet kloppen om vervolgens door te pakken naar control en adviezen voor procesverbetering, optimalisatie van kasstromen, kostenbeheersing en verbeteringen van KPI’s die resulteren in een gezonde, optimistische, ambitieuze organisatie. Deze energie kon ik niet kwijt toen ik in loondienst werkte en uiteindelijk heb ik de knoop doorgehakt. Ik wilde stoppen met alle randzaken en politieke wijze van werken. Ik wilde zelf aan het roer staan en werken met mensen die hetzelfde voor ogen hebben als ik: terug naar de basis en gaan voor een simpele, begrijpelijke maar zeker professionele bedrijfsvoering en zo te groeien naar een gezonde, ambitieuze organisatie!

financieel advies van startups tot gevestigde bedrijven

Ik vind het heerlijk om te werken met een open mind, alles moet besproken kunnen worden, no-nonsense. Of dit nou bij een startup is of groeiend MKB bedrijf of een gevestigd familiebedrijf, er is altijd ruimte voor nieuwe zienswijze en mogelijkheden. Zonder trouwens dat het hele roer om hoeft, het kan al vaak zitten in de kleine dingen.

Ik ben sterk van mening dat persoonlijk contact nodig blijft. Online boekhouding en apps zijn niet tegen te houden, maar een juiste focus op de basis leidt ertoe dat de kosten voor administratie sowieso lager kunnen. De persoonlijke touch maakt dat cijfers gaan leven in plaats van dat het een constatering is. Ik geloof heilig in deze werkwijze en denk dat er meer dan voldoende organisaties zijn die ook dat persoonlijke contact nog willen om de cijfers meer te laten zijn dan alleen een resultaat.

Maurice Kleinpenning